Despre proiect

Migrant Visions – Cluj, München, Praga

În prezent, migrația și procesul de integrare sunt unele dintre cele mai dezbătute concepte din Europa. Imigrarea nu este însă un fenomen recent, iar problemele legate de integrare sunt adeseori similare mai multor țări.

 

Proiectul « Migrant Visions – Cluj, München, Praga » este o expoziție foto pe tema migrației și a integrării în Europa. Persoane ce fac parte din diverse comunități de migranți din Cluj, München și Praga au fost invitate să creeze un portret al orașului în care locuiesc, realizat din perspectiva unei teme comune. Proiectul dorește să ofere o perspectivă variată asupra migrației și să implice persoane din diferite comunități de migranți, precum și din generații și medii sociale diferite.

Arta în general și fotografia în mod special permit participanților să fie creativi și să ofere o perspectivă personală asupra vieții lor de zi cu zi. Exprimând experiențele migrației și a integrării din perspectiva proprie, proiectul oferă un altfel de punct de plecare, capabil să angajeze un public mai larg în dialogul despre migrație și integrare.

Proiectul acestei expoziții foto nu oferă doar o oportunitate pentru migranți de a-și spune poveștile proprii, individualizate, ci și de a împărtăși percepțiile și realitățile vieții de zi cu zi. Proiectul dorește să crească interesul despre chestiunile legate de integrare și să contribuie la înțelegerea reciprocă dintre majoritatea populației și comunitățile de migranți. Deasemenea, proiectul oferă și o perspectivă despre percepțiile migranților din alte două orașe europene, Praga și München.

 

Datele expozițiilor:

Cluj – mai 2013

Praga – iunie 2013

München – iulie 2013

 

Echipa Migrant Visions este formată din:

Silviu Bodea & Diana Prisacariu (Cluj)

Thando Sililo & Sara-Sumie Yang (Munich)

Barbora Sevcikova & Eliska Zakova (Prague)

 

 

Comments are closed.